Log in
‘Wat je vindt moet je naar de politie brengen.’
Loes Rooijakkers

Een flauwe grap die ik vaak gebruik om studenten te trainen dat ze nabestaanden altijd met een open houding tegemoet moeten treden. Maximale afstemming op families omdat ik zelf niets van de ander vind, dat is mijn principe als uitvaartbegeleider. Dit beginsel is door corona behoorlijk op de proef gesteld. Tegenwoordig vind ik van alles en breng ik dat zelden naar de afdeling gevonden voorwerpen. Ik vind nabestaanden vaak ontevreden. Om over bezoekers van een uitvaart nog maar te zwijgen.

In de periode waarin vijftig bezoekers waren toegestaan, ging het goed. Na elke versoepeling werd het regelen van een uitvaart iets moeilijker. Nabestaanden die gefrustreerd reageerden omdat catering wél kon maar rondlopen en knuffelen niet, vind ik verwend. Zinloze discussies dat honderd mensen wel mogen als de ruimte maar groot genoeg is, wat vaak niet het geval is. Ik heb heel wat afgebeld met