Lees verder

Après la Vie Academie weet dat er in de komende jaren meer behoefte is aan deskundigheid, visie en inzicht om allerlei vraagstukken rondom het levenseinde het hoofd te kunnen bieden.

Hoe bereidt een mens zich voor op deze laatste fase? Vaak door proberen gezond oud te worden, maar ook andere omstandigheden spelen mee. Soms met veel mogelijkheden, soms niet.

Veel bedrijven en professionals zullen zich richten op deze vragen. Concrete vragen rond de invulling en verzorging van een uitvaart, maar ook vragen rondom de laatste levensperiode en zingeving spelen dan. Steeds meer willen mensen daar een antwoord op.

Après la Vie Academie helpt bij deze vragen door goed advies, opleiding of training. Daarbij vinden wij de volgende aspecten belangrijk:

  • Deskundig
  • Professioneel
  • Praktijkgericht

Deskundig

Alle taken en werkzaamheden rondom sterven en rouw vragen een deskundige en persoonlijke aanpak. Want; ieder mens is anders.
Zo zijn ook de opleidingen en cursussen verzorgd door de Après la Vie Academie.

Voordat je je definitief inschrijft voor de opleiding tot uitvaartbegeleider, nodigen wij je uit voor een persoonlijk intakegesprek. Op deze manier weten wij en jij dat de opleiding ook echt bij jou past.

Professioneel

Alleen de basis van het uitvaartvak leren, daar kom je er niet mee in deze populaire branche. Wij ondersteunen je bij het ontwikkelen van een eigen visie die staat als een huis. Daarbij maakt het ons niet uit of je ambities liggen bij het gaan werken bij een grote organisatie of dat je juist kleinschalig aan de gang wilt. We gaan voor het afleveren van nieuwe, professionele pareltjes in de branche. Voor het opleiden van studenten die weten wat ze willen en die aan zich gewerkt hebben en blijvend aan zichzelf willen werken.

Praktijkgericht

Al ons onderwijs is erop gericht dat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan. Vakdocenten en specifieke casussen leren jou om te gaan met en in bepaalde situaties. Daarnaast zal je ook echte uitvaartgerelateerde handelingen gaan uitvoeren, zoals het sluiten van een kist of het uitvoeren van de laatste verzorging. De groepsgrootte van de verschillende trainingen is maximaal 16 studenten. Dit aantal maakt dat wij jou alle individuele aandacht kunnen geven.

We leiden tot slot op tot het theoretisch Vakexamen van het NaVU (Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg) dat erkend wordt door alle SKU-uitvaartbedrijven en mede door ons ontwikkeld is. Hier organiseren wij ook oefendagen voor.

Kortom

Après la Vie Academie is jouw partner voor een gedegen en volledige opleiding tot uitvaartbegeleider/ uitvaartondernemer, een cursus over vraagstukken rond sterven, uitvaart en rouw, of voor coaching wanneer je in jouw vak te maken hebt met deze vragen.

Leren is een leven lang belangrijk, vooral als het om leven gaat.