Lees verder

Na een hectische periode rondom het overlijden en de uitvaart komt het moment dat u de as van uw dierbare een bestemming gaat geven.

Dat kan op verschillende manieren; samen met familie/vrienden op een voor jullie speciaal uitgekozen moment waarin jullie met elkaar het leven vieren en herinneren, of heel eenvoudig in een besloten groep of alleen.

In Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos.

Een van de mogelijkheden is de as uit te strooien op het water.

Mijn naam is Maaike Hoogerwerf – Verstraten en ik woon in Zeeland. Ik heb jarenlang ervaring in de uitvaartzorg en mijn man heeft een rederij met rondvaartschepen. Zodoende beschikken wij over alle middelen en expertise om u te begeleiden op deze bijzondere dag.

Wij varen voornamelijk op het Grevelingenmeer, de Oosterschelde, Haringvliet, Westerschelde, Veersemeer en de Noordzee, maar kunnen u ook elders van dienst zijn.

Voor ons is het belangrijkste dat u tevreden terugkijkt op een gedenkwaardige dag.

Welkom aan boord

Bij alle asverstrooiingen die wij verzorgen hoort een officiële ceremonie.

Na het aan boord gaan vaart het schip met de vlag halfstok uit. Aangekomen op de plaats van bestemming worden de motoren gestopt en is er gelegenheid voor een laatste woord, gedicht, lied of muziekstuk. Dan wordt de scheepsbel 8 maal geluid en wordt de as ter zee besteld. Dit kan door de as te verstrooien of een afbreekbare zeeurn te laten afzinken. Vervolgens vaart het schip met gepaste snelheid een cirkel om de as en geeft de scheepshoorn drie stoten. Tot slot wordt de vlag gehesen en keert het schip terug naar de haven.

Catering

Het is bij ons mogelijk om deze bijzondere dag voort te zetten met een hapje en een drankje.

Wij bieden verschillende mogelijkheden wat betreft lunches of buffetten aan boord.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.