Log in
De ergste familieconflicten die ik als uitvaartbegeleider meemaakte waren die van reeds lang gescheiden vaders en moeders van volwassen kinderen.
Marjon Weijzen

Een keer ging het mis tussen de vader en moeder van een alleenstaande vrouw, een moeder van een zoontje van drie, gestorven aan kanker. De moeder zou het zoontje verder opvoeden. Ze was net gestopt met werken. Vriendinnen begonnen aan een tweede jeugd als pensionado, zij aan een tweede ronde moederschap. Ze was er bitter over. Haar ex had reeds lang een nieuw gezin, ze kon hem niet luchten of zien. Het is al ruim vijftien jaar geleden, maar ik zie ze nog zitten, die vader en die moeder, met mij aan tafel, in de rommelige flat van hun dochter, die daar lag opgebaard in een zomerjurk met gouden sandaaltjes. Ze bezworen elkaar na de uitvaart nooit meer te zien.

Het komt ook voor dat het de volwassen kinderen zijn die voor de problemen zorgen. Een paar weken geleden werd ik gebeld door de partner van een man voor wie ik drie jaar geleden de uitvaart verzorgde. Opdrachtgever destijds was