Log in
Een leven lang leren is geen luxe maar een vereiste. Uitvaartverzorgers moeten zich blijven ontwikkelen. Arbeidsdeskundigen en branchevereniging BGNU onderschrijven de stelling: permanente educatie, invoeren in de uitvaartsector!
Redactie

Ook voor brancheverlaters

Cees de Wildt, adviseur arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen, Linxx organisatieadviseurs, Utrecht:

“Voor elke sector is permanente educatie van belang. Niet alleen om de vakinhoudelijke ontwikkelingen bij te houden, ook om te zorgen voor een sterke arbeidsmarktpositie voor medewerkers die niet tot hun pensioen in de uitvaartzorg willen of kunnen blijven werken. Ook dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Wordt permanente educatie ingezet voor een beroepsregister? Is dat er ook al in de uitvaartzorg? Het lijkt me een wat zwaar middel, al snap ik wel dat je je in een branche met veel nieuwkomers wilt onderscheiden. In ieder geval: permanente educatie moet er sowieso komen, ook voor mogelijke brancheverlaters.”

Goed mentorschap

Beatrice van der Heijden, hoogleraar Strategisch HRM Radboud Universiteit en verbonden aan Open Universiteit Nederland en Kingston University, Londen:

“Permanente educatie is voor iedere branche belangrijk, zowel voor hoog- als laagopgeleid personeel. Ook voor ouderen. Functies zijn