Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBU zoekt een nieuwe Hoofdredacteur!
Vacature

BU zoekt een nieuwe Hoofdredacteur!

Vrijdag 6 oktober 2023

Brancheblad Uitvaartzorg (BU) is een onafhankelijk medium voor uitvaartprofessionals, bestuurders, ondernemers, en zzp-ers in de branche. Dankzij een gedegen journalistieke inhoud heeft het vakblad een gezaghebbende positie in de branche opgebouwd. BU wordt in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) uitgegeven door Performis BV. De redactie is journalistiek onafhankelijk op basis van een redactiestatuut.

BU verschijnt twaalf keer per jaar, om en om als print-magazine en als mailmagazine. De inhoud wordt tevens gepubliceerd op de website www.branchebladuitvaartzorg.nl.

De huidige hoofdredacteur wil na zeventien jaar een stapje opzij doen en gaat verder als schrijvend redacteur/journalist.

Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe

Hoofdredacteur

op basis van een overeenkomst van opdracht

De opdracht

Als hoofdredacteur zorg je elk nummer voor een aantrekkelijke en kwalitatief hoogwaardige  inhoud voor je lezers in overeenstemming met alle gangbare journalistieke normen en binnen het door de uitgever toegewezen redactiebudget.

Je werkt samen met een goedlopend en ervaren team van freelance redacteuren en fotografen. Een deel van de artikelen schrijf je zelf. Voor de artikelen die je uitbesteedt aan de vaste freelance journalisten en voor foto-opdrachten maak je heldere briefings. Eindredactie en het begeleiden van het ontwerpproces doe je zelf of besteedt je uit binnen het redactieteam.

Als hoofdredacteur ben je het gezicht van BU. Vanuit die rol onderhoudt je actief contacten met bepalende spelers in de branche en bezoek  je belangrijke events. Je werkt  nauw samen met de redactieraad waarin vertegenwoordigers uit de branche klankbord en adviseur zijn voor de hoofdredacteur.

Voor wie?

De opdracht past bij een hands-on hoofdredacteur die de inhoudelijke eindverantwoordelijkheid soepel combineert met uitvoerende taken zoals schrijven, beeldmateriaal regelen, eindredactie en het begeleiden van het opmaakproces.

Het is meegenomen als je bekend bent met de uitvaartbranche, maar we vinden het belangrijker dat je de juiste journalistieke ervaring hebt en gemotiveerd bent om je de branche snel eigen te maken waarbij je terug kunt vallen op een ervaren redactieteam.

Wat bieden wij?

Wij bieden een mooie en inspirerende uitdaging op basis van een overeenkomst van opdracht. Je werkt dus niet in loondienst maar als zelfstandige. Je bepaalt dan ook zelf waar en wanneer je de opdracht uitvoert.

De opdracht wordt steeds aangegaan voor de duur van een jaar. Ons uitgangspunt is dat we langjarig samenwerken omdat dit de kwaliteit en continuïteit van de blad het beste garandeert.

De opdracht wordt passend beloond op basis van tarieven op het middenniveau in de markt.

Reageren?

Voor meer informatie over de opdracht of voor een afspraak voor een persoonlijke kennismaking kun je bellen met Hans Peijnenburg, uitgever: 073-6895889

Schriftelijke reacties kun je mailen naar Performis BV, Hans Peijnenburg: hans@performis.nl

Performis BV
Emmaplein 4D
5211 VW Den Bosch
www.performis.nl
T. 0736895889