Ga door naar hoofdcontent
NieuwsKortst december 2022

Kortst december 2022

Vrijdag 9 december 2022

Berichten uit de rubriek Kortst van het magazine.

Yarden – leven met de dood

Vereniging Yarden heet nu: Vereniging leven met dood. De vereniging heeft nog altijd als doel om de dood een natuurlijke plek in het leven te geven en nabestaanden te ondersteunen. Ook de door vrijwilligers bemande rouwchat Praten over verlies gaat onveranderd door.

Vertraging

De evaluatie en aanpassing van de Wet op de lijkbezorging verloopt zeer traag en er komt ook geen versnelde toestemming om te experimenteren met resomeren, laat staan om deze techniek al eerder toe te staan. Dit antwoordde minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) op Kamervragen. Ondanks de energiecrisis en de hoge gasprijzen wil de minister eerst nog onderzoeken afwachten naar het afvoeren van de resterende vloeistof na resomeren. Nog een paar jaar geduld dus.

Mediacampagne

Meride lanceerde haar eerste grootschalige mediacampagne, ontwikkeld door Popcorn Stories en Joe Public, gericht op social media en onlinevideo en radiocommercials (Radio1, Radio10 en regionale omroepen). De boodschap: Meride is de meest persoonlijke dienstverlener in de uitvaartbranche en biedt het mooist denkbare afscheid.

Levensverwachting stijgt weer

 In 2028 stijgt de levensverwachting van de Nederlandse 65-jarige, na een daling tijdens de coronapandemie, weer: naar 21,05 jaar.

 Bron: CBS.

Polissen uitzoeken

Nabestaanden laten miljoenen aan (uitvaart) polissen liggen, omdat ze vaak slordig omgaan met de administratie. Op de site van het Verbond van Verzekeraars kun je uitzoeken of er een polis is. Uitvaartondernemers kunnen dit twintig keer per jaar gratis doen, daarna betalen ze 19,50 euro per verzoek.

Recompose

Terwijl het toestaan van resomeren in Europa nog niet opschiet, vordert Recompose (composteren) in de Verenigde Staten gestaag. In een nieuwsbrief poseert oprichter Katrina Spade trots voor de installatie in Seattle (Washington) met een vat aarde ‘dat eens menselijk was’. In California is composteren sinds kort ook toegestaan. In New York aarzelt men nog.

Reacties

    Plaats een reactie