Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuw: Keramische Torso urnen

DISCLAIMER: De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder verantwoordelijkheid van BU of de redactie. U kunt klachten over de inhoud melden via onze contactpagina.

DISCLAIMER: De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder verantwoordelijkheid van BU of de redactie. U kunt klachten over de inhoud melden via onze contactpagina.

Partnercontent

Nieuw: Keramische Torso urnen

Donderdag 14 september 2023

Als organisatie is Funeral Products altijd in ontwikkeling, op het gebied van duurzaamheid maar ook binnen haar collectie aan herinneringsproducten. Met de daaropvolgende doorontwikkeling is Funeral Products trots om de eerste producten uit haar Exclusive collectie te presenteren. Zoals de naam doet vermoeden, bestaat deze nieuwe collectie uit exclusieve producten van top kwaliteit: waar design en kunst samenkomen.

De eerste toevoeging aan de Exclusive collectie zijn de keramische Torso urnen: een subliem, abstract kunstwerk. Zoals vaak bij kunst ziet en ontdekt iedereen weer andere vormen of gedachtenissen bij een kunstvoorwerp, zo ook bij het ontwerp van de Torso. Bijzonder is de hartvormige bovenkant van de urn, die de liefde tussen mensen symboliseert.

De Torso urnen worden met de hand gemaakt door ambachtelijke vakmensen. Dat maakt dat deze producten, net als bij kunstwerken, zo uniek zijn dat geen urn exact hetzelfde is. Het gehele productieproces van de urn is zo duurzaam mogelijk ingericht. Zo draaien de ovens op stroom die wordt opgewekt met zonnepalen. Ook bij de verpakking is gedacht aan de impact op het milieu, daarom zitten de urnen niet in plastic, maar zijn ze volledig verpakt in karton. De verpakkingen zijn speciaal ontwikkeld om de keramieken urnen veilig te vervoeren. De urnen worden gebakken op een temperatuur van 1.250 graden. Naast de buitenkant is ook de binnenkant voorzien van een laag glazuur. Hierdoor zijn de keramische kunstwerken goed bestand tegen de diverse weersinvloeden en kan de Torso urn zowel binnen als buiten geplaatst worden.

De Torso kunst urnen worden aangeboden in drie verschillende kleurstellingen: een zwart-witte marmerlook voor een luxe uitstraling, een warme beige kleur als eyecatcher voor het interieur en een bronskleur voor een tijdloos uiterlijk. De collectie is vanaf 28 September beschikbaar via de Funeral Products website: