Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOpen kist
Klacht=kans

Open kist

Dinsdag 25 oktober 2022

Een weduwe had, nadat haar echtgenoot in de kist was gelegd, afscheid van hem genomen. Met de uitvaartondernemer was afgesproken dat de kist niet meer geopend zou worden.

Op de dag van de uitvaart arriveerde de vrouw bij het uit­vaartcentrum, waar zij volkomen onverwacht geconfronteerd werd met haar echtgenoot in een geopende kist. De kist werd vervolgens in haar bijzijn gesloten. De medewerker van de uitvaartonderneming bood geen excuses aan en liet de weduwe verbouwereerd achter. Die was door die onverwachte confron­tatie volledig van de kaart en heeft nachtmerries aan de gebeurtenis overgehouden.

Temeer daar de gehele uitvaart heel sober werd gehouden, waardoor er weinig handelingen hoefden te worden verricht, valt de storende fout van de uitvaartonderneming haar ernstig aan te rekenen. In een later stadium zijn alsnog excuses aangeboden en is een financiële compensatie van, uiteindelijk, 750 euro aange­boden. Omdat de uitvaartonderneming ernstig tekort is geschoten in haar taakuitoefening en ook aanvankelijk naliet om excuses aan te bieden, heb ik de klacht gegrond verklaard en een compensatie vastgesteld van 20 procent van het factuurbedrag: 921,80 euro.

Klachtnummer 2022-037

Auteur

Afbeelding voor Eddy Heuzeveldt

Eddy Heuzeveldt

Mr. E. (Eddy) Heuzeveldt, De Ombudsman Uitvaartwezen

Reacties

    Plaats een reactie