Lees verder

Voor wie?

Deze training Communicatievaardigheden kan beschouwd worden als een ‘Masterclass’ voor ervaren uitvaartverzorgers. Uw expertise is en blijft waardevol, maar er schuilt altijd een gevaar van ‘routinematig handelen’. Met deze training zet u de puntjes op de ‘i’. U wordt als het ware ‘gereset’ zodat u weer helemaal fris en eigentijds te werk kunt gaan. Dáárom is deze training een echte aanrader voor mensen die niet alleen professioneel zijn maar dit vooral ook willen blijven!

De training is bedoeld als nascholing voor uitvaartverzorgers die al enige jaren in de praktijk werkzaam zijn. Hetzij met een afgeronde opleiding Uitvaartverzorger, hetzij met praktijkervaring.

Achtergrond

“Alles draait om communicatievaardigheden.” Want een mooie en in alle opzichten goed verzorgde uitvaart is bijzonder waardevol voor de nabestaanden. Respectvol omgaan met alle betrokkenen tijdens een uitvaart – maar ook bij de voorbereidingen hiervan – is van cruciaal belang.  Daarnaast vormt het, als alles tot in de puntjes verzorgd en goed verlopen is, een visitekaartje voor de hele onderneming. Dit lukt alleen als je ook goed en helder communiceert met de hele keten van medewerkers die in deze voorbereiding betrokken zijn. Tijdens deze training Communicatievaardigheden werkt u aan uw houding en uitstraling als uitvaartverzorger in uw contact met de nabestaanden. Door een tweetal factoren – bewustwording over het eigen optreden en door daadwerkelijk gebruik te maken van de aanwijzingen en tips van de trainer – zijn deelnemers na deze training in staat om als echte professionals op een respectvolle, gastvrije en invoelende manier een uitvaart te verzorgen.

Inhoud en aanpak

In deze ééndaagse training zal aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen:

  • hoe communiceer jij met de ander?
  • hoe presenteer je jezelf?
  • hoe spreek je mensen aan?
  • correct oppakken van non-verbale signalen;
  • hoe houd je de leiding/de regie?

De bovenstaande onderwerpen worden gedurende de hele training actief geoefend. De deelnemers zijn voortdurend bezig met praktijksituaties, worden opgenomen met camera, krijgen feedback op hun optreden en houding en vooral ook tips en aanwijzingen voor hoe het anders of beter kan.

Cursusdetails

Deze masterclass duurt één dag en wordt gegeven in Geldermalsen.

Voor meer informatie over vooropleidingseisen, kosten en inschrijving zie https://docendo.nl/opleidingen/communicatievaardigheden/.