Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesFamilyCards

FamilyCards

Een historie waar we trots op zijn

Al 75 jaar is FamilyCards actief in de uitvaartbranche. In 1939 zijn wij in Rotterdam begonnen als RPI (Rotterdamse Papier Industrie) FamilyCards. Inmiddels zijn wij met onze organisatie gevestigd in Zwijndrecht en uitgegroeid tot (inter)nationale speler in rouw, zakelijk – en familiedrukwerk.

Onze mission statement

FamilyCards is dè aanbieder van rouwdrukwerk en complementaire producten. Bij alles wat we doen streven we vernieuwing en een persoonlijke benadering na. Wij willen in de markt bekend staan als de meest klantgedreven organisatie die voorziet in de hoogste kwaliteit van zowel product als dienstverlening.

We bieden een uitdagende, inspirerende werkomgeving voor medewerkers, we gaan met partners en leveranciers een zakelijke duurzame relatie aan en bieden continuïteit en rendement aan al onze stakeholders.

Het is onze ambitie om een toonaangevende partij te zijn in de markt van rouwdrukwerk en complementaire producten waarbij wij vakmanschap en innovatie als drijfveer hebben.

Onze visie

“Partner in business” – Bij onze klanten willen wij bekend staan als ‘partner in business’. Dit houdt concreet in dat wij niet alleen leverancier willen zijn van drukwerk maar ook van complementaire producten en online services. Zoals het een betrouwbare partner betaamt luisteren wij zowel naar de individuele klantwens als naar geluiden vanuit de branche.

Onze kernwaardes

Onze kernwaardes komen voort uit een lange succesvolle historie en dragen tegelijkertijd bij aan een heldere kijk op de toekomst. Daarnaast vormen ze het uitgangspunt voor het dagelijks handelen van onze medewerkers en het aangaan van relaties met klanten en leveranciers.

Onze visie op het thema duurzaamheid:

Ondanks het uitblijven van een officiële MVO gedragscode voor de uitvaartbranche blijft duurzaamheid een belangrijk thema binnen de branche. Zo ook voor FamilyCards.

Aandacht voor het milieu

Wij streven naar een optimaal kwaliteitsniveau in de keuze voor papier, bedrukking en afwerking zonder de zorg voor het milieu uit het oog te verliezen.

Daarom gebruiken we uitsluitend milieuvriendelijk, chloorvrij of gerecycled papier. Een geringe afwijking in het papier is hierdoor niet altijd uit te sluiten.

Ons papier en enveloppen hebben het FSC-certificaat. Onze productie geschiedt volgens de ISO14001 normering.

Wij denken ‘groen’

In ons dagelijks handelen proberen we zo veel mogelijk ‘groen’ te denken. Dit betekent concreet dat wij:

  • Uitsluitend gebruik maken van inkt op waterbasis
  • Gebruik maken van schoonmaakmiddelen vrij van chemicaliën
  • Toners recyclen
  • Op duurzame wijze onze pakketten verpakken middels golfkarton en eco folie
  • Ons (productie)afval scheiden

Bedrijfsgegevens

H.A. Lorentzstraat 10
3331 EE Zwijndrecht
Nederland
Afbeelding FamilyCards

Alles van FamilyCards