Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesFuneral Products B.V.

Funeral Products B.V.

Ons Gedachtengoed

De manier waarop nabestaanden hun geliefden herdenken, verandert voortdurend. Steeds meer wordt gezocht naar een persoonlijk aandenken, voorzien van unieke kenmerken. Bijzonderheden die de manier waarop een dierbare in het leven stond weten te reflecteren en die aansluiten bij de wijze waarop de nabestaanden hem of haar willen herdenken. Funeral Products helpt op een gepaste en integere wijze bij het uitzoeken van een duurzame herinnering.

Samen vernieuwen

Met onze leveranciers zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe technieken en mogelijkheden om de wensen van nabestaanden tastbaar te maken. Dit heeft geleid tot een breed en modern assortiment, bestaande uit bijzondere materialen en vormen. Naast de meer traditionele producten bieden wij verschillende noviteiten, die het herdenken op een eigen manier speciaal maken. Voorbeelden hiervan zijn de keramische LED-urnen, de beschrijfbare ‘My Feelings urn’ en biologische urnen die ‘de cirkel van het leven’ illustreren.

Vernieuwing beperkt zich niet tot onze producten, maar ziet u ook terug in onze bedrijfsprocessen. Door onze ervaring en gedegen productkennis zijn we niet alleen leverancier, maar kunnen we afnemers ook altijd van dienst zijn met een weloverwogen advies.

Bewust ondernemen

Verantwoord ondernemen vertaalt zich binnen onze organisatie in verschillende aspecten, zoals product, verpakking, transport en medewerkers. Veel van onze producten zijn gemaakt vanuit een natuurlijke basis en opgebouwd uit zuivere grondstoffen. Ook binnen andere bedrijfsprocessen speelt milieubewustzijn een rol; denk aan het hergebruik van verpakkingsmaterialen en het combineren van bestellingen om het aantal transportbewegingen te minimaliseren.

Door het aangaan van lange termijn relaties hebben wij een sterke reputatie en vertrouwensband opgebouwd met onze leveranciers. Wij kiezen voor leveranciers aan de hand van onze bedrijfsnorm: hoogwaardige producten, geproduceerd op een verantwoorde wijze. Door regelmatig te overleggen en productielocaties te bezoeken, zijn wij in staat dit te certificeren en te bewaken. Zodoende bieden wij zekerheid aan onze afnemers, vanaf de grondstof tot de overdracht aan de nabestaanden.

Garantie voor kwaliteit

Tot in het kleinste detail wordt iedere herinnering op ambachtelijke wijze met zorg en aandacht vormgegeven. Door te werken met certificeringen, verwezenlijken wij samen met onze leveranciers rechtvaardige arbeidsomstandigheden en eerlijke producten. Om een hoge kwaliteit en gedegen afwerking te garanderen, wordt ieder product persoonlijk gecontroleerd op verschillende kwaliteitsaspecten. Ook passen we systematische controles toe op verschillende onderdelen van het productieproces. Daarbij zijn onze exclusieve modellen gepatenteerd om zowel de gecreëerde kwaliteit als de creativiteit van leveranciers te beschermen.

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten en de geleverde arbeid te waarborgen, is iedere herinnering van Funeral Products voorzien van een certificaat van authenticiteit en eerlijkheid.

Eerlijkheid als basis

De passie en inzet van onze leveranciers ziet u terug in de vormgeving en afwerking van de producten. Dit ondersteunen wij door op een op een transparante en respectvolle wijze om te gaan met onze productieomgeving. Door te streven naar oprechte handel, kunnen onze leveranciers zich verder ontwikkelen en stimuleren we een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering in de hele keten.

Onze manier van werken is gebaseerd op de principes van rechtvaardige handel. Zo zijn afspraken omtrent goede arbeidsomstandigheden en kinderarbeidvrije productie gemaakt en gecertificeerd. Mede hierdoor kunnen onze leveranciers zich verder ontwikkelen en de levensstandaard voor hun medewerkers garanderen. Aan de hand van deze betrokkenheid dragen wij als organisatie ons steentje bij aan de maatschappij, en moedigen wij onze relaties aan om dezelfde handelswijze te volgen.

Afbeelding Funeral Products B.V.