Ga door naar hoofdcontent
OrganisatiesVaarwel Asverstrooiingen

Vaarwel Asverstrooiingen

Na een hectische periode rondom het overlijden en de uitvaart komt het moment dat u de as van uw dierbare een bestemming gaat geven.

Dat kan op verschillende manieren; samen met familie/vrienden op een voor jullie speciaal uitgekozen moment waarin jullie met elkaar het leven vieren en herinneren, of heel eenvoudig in een besloten groep of alleen.

In Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos.

Een van de mogelijkheden is de as uit te strooien op het water.

Mijn naam is Maaike Hoogerwerf – Verstraten en ik woon in Zeeland. Ik heb jarenlang ervaring in de uitvaartzorg en mijn man heeft een rederij met rondvaartschepen. Zodoende beschikken wij over alle middelen en expertise om u te begeleiden op deze bijzondere dag.

Wij varen voornamelijk op het Grevelingenmeer, de Oosterschelde, Haringvliet, Westerschelde, Veersemeer en de Noordzee, maar kunnen u ook elders van dienst zijn.

Voor ons is het belangrijkste dat u tevreden terugkijkt op een gedenkwaardige dag.

Zee urnen

IMG_0190_compressed vaarwel asverstrooiingen

Het is mogelijk om uw dierbare op verschillende manieren te verstrooien.

U kunt de as met een speciale strooikoker verstrooien. Bij het ophalen van de as in het crematorium kunt u in veel gevallen kiezen of u deze in een asbus wilt hebben of in een strooikoker. Wanneer u de as in een asbus heeft en een strooikoker wilt zijn deze tevens bij ons verkrijgbaar.

Of

U wilt uw dierbare door middel van een speciale biologisch afbreekbare zee of water urn aan de natuur toevertrouwen. Deze mogelijkheid is minder confronterend omdat u de as niet ziet.

De Zee- of Waterurnen zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd en biologisch afbreekbaar materiaal, dat kan papier, zand, zout of bijvoorbeeld gelatine zijn. Wanneer de urn in het water geplaatst wordt zal deze korte tijd blijven drijven, afhankelijk van het gewicht, materiaal en de weersomstandigheden, alvorens vredig naar de bodem te zinken waar de urn binnen korte tijd op natuurlijke wijze afbreekt.

As verstrooiing per helikopter

DSCF2711 (1) (002)_compressed vaarwel asverstrooiingen

Het verstrooien van de as van uw dierbare met een helikopter is een bijzondere gebeurtenis.

Vaarwel kan dit voor u waarmaken.

Er zijn twee verschillende mogelijkheden:

De verstrooiing laten doen door Vaarwel waarna u een verslag ontvangt van de weersomstandigheden, de coördinaten, gegevens helikopter, naam piloot.

De verstrooiing kan boven Zeeland, gedeelte van Brabant en Rotterdam

As verstrooiing vanuit een vliegtuig

PH-HLR2-e1434540302855

Ook vanuit een vliegtuig is het mogelijk de as van uw dierbare te verstrooien. Het vliegtuig vertrekt vanaf vliegveld Midden-Zeeland en zal de as boven de gewenste plaats boven het water verstrooien.

Vanaf het strand kunt u het vliegtuig zien en ook de verstrooiing.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Vaarwel.
Verstrooiing vanuit de lucht is al mogelijk vanaf € 195,–

340953

Welkom aan boord

Bij alle asverstrooiingen die wij verzorgen hoort een officiële ceremonie.

Na het aan boord gaan vaart het schip met de vlag halfstok uit. Aangekomen op de plaats van bestemming worden de motoren gestopt en is er gelegenheid voor een laatste woord, gedicht, lied of muziekstuk. Dan wordt de scheepsbel 8 maal geluid en wordt de as ter zee besteld. Dit kan door de as te verstrooien of een afbreekbare zeeurn te laten afzinken. Vervolgens vaart het schip met gepaste snelheid een cirkel om de as en geeft de scheepshoorn drie stoten. Tot slot wordt de vlag gehesen en keert het schip terug naar de haven.

Catering

Het is bij ons mogelijk om deze bijzondere dag voort te zetten met een hapje en een drankje.

Wij bieden verschillende mogelijkheden wat betreft lunches of buffetten aan boord.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Afbeelding Vaarwel Asverstrooiingen

Alles van Vaarwel Asverstrooiingen