Belangenbehartiging

Branchevereniging BGNU behartigt de belangen van de uitvaartbranche en die van haar leden. BGNU is het aanspreekpunt voor overheid, media, toeleveranciers, zorginstellingen en andere partijen. BGNU is de grootste onderhandelingspartij voor de cao Uitvaartbranche.

Kwaliteit en keurmerken

BGNU bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening en ontwikkelde daarvoor het Keurmerk Uitvaartzorg en het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg. Lidmaatschap van BGNU laat zien dat de ondernemer kwaliteit van dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan en garant staat voor onze kernwaarden: medeleven, betrouwbaarheid, transparantie en keuzevrijheid.

Kernwaarden van BGNU

Medeleven

Meeleven met familie over het verlies en invoelend voor een waardig afscheid van de dierbare. Dit mondt uit in een gedenkwaardige afscheidsritueel waarop de familie met goed gevoel kan terug kijken. In principe brengt de uitvaartverzorger alle wensen rondom de uitvaart en de uitvaartplechtigheid in uitvoering.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid betekent dat de uitvaart volgens de wensen van de familie wordt uitgevoerd. Belangrijk daarbij is de aandacht voor een financieel verantwoorde uitvaart waarbij elke keer bekeken wordt of de beste prijs is gemaakt.

Transparantie

Transparantie betekent dat de uitvaartverzorger inzichtelijk maakt welke kosten verbonden zijn aan de ingebrachte wensen van de familie en stemt regelmatig af of de kosten en baten voor hen nog in evenwicht zijn. Hij communiceert helder als hij vindt dat de kosten de baten overschrijden waarbij hij tevens zal aanbieden naar alternatieven te gaan zoeken.

Keuzevrijheid

Keuzevrijheid is essentieel om die uitvaartverzorger te kiezen die past bij de familie. De familie moet zich vrij voelen om, ondanks de aanwezigheid van een verzekering die jaren geleden is afgesloten, een vrije keuze te hebben voor en uitvaartverzorger.

Actualiteit

Wij geven graag reactie op de actualiteiten die spelen in onze branche. Zowel voor vragen over ons standpunt als voor feitelijke informatie kunt u zich wenden tot onze directeur Heidi van Haastert: 06-82158290 of  h.van.haastert@bgnu.nl.

 

Meer informatie over BGNU kunt u vinden op www.bgnu.nl