Lees verder

Ferentes is sinds 2005 leverancier van dragers. Zij beschikken over zowel mannelijke als vrouwelijke dragers. Vanuit 7 vestigingen in Nederland zijn zij lokaal vertegenwoordigd en bekend met de locaties en gebruiken.

Binnen elk team is er een hoofddrager aanwezig die zich op locatie direct kenbaar maakt aan de uitvaartverzorger zodat er een korte briefing kan plaatsvinden. Na dit overleg heeft u als uitvaartleider geen omkijken meer naar de dragers. Een oogwenk of knikje aan de hoofddrager is voldoende om de werkzaamheden in gang te zetten.

Mogelijkheden

Onze dragers zijn in te huren per drager. U kunt dus al vanaf 1 drager inzetten voor werkzaamheden. Het meest gangbaar is om, afhankelijk van het gewicht, 4 of 6 dragers in te zetten voor het draagwerk tijdens de plechtigheid. Wilt u meer informatie over hoeveel dragers u nodig heeft? Op www.ferentes.info vindt u meer informatie. Op het aanvraagformulier kunt u aangeven of u dames of heren in wilt zetten. Gemengde inzet is daarnaast ook mogelijk.

Wil de familie zelf dragen maar hebben zij niet voldoende mensen? Dan kunt u hen aanvullen door 1 of meerdere dragers. De dragers kunnen dan eventueel ook nadere instructies geven aan de familie.

Werkzaamheden en beschikbaarheid

De dragers van Ferentes stellen zich proactief op. Waar mogelijk blijven zij op de achtergrond, waar nodig treden zij snel op de voorgrond. De uitvaart wordt altijd ruim ingepland. Zij nemen voor alle werkzaamheden rustig de tijd, waardoor alles stijlvol en waardig verloopt.

Bij Ferentes geldt een vaste beschikbaarheid van 2,5 uur op de uitvaartlocatie. Hiervoor wordt een vast tarief in rekening gebracht zonder (zaterdag)toeslagen. Het tarief is volledig inclusief. Bent u benieuwd naar het tarief in uw werkgebied? Neem dan contact op via www.ferentes.info.

Zolang de dragers aanwezig zijn op locatie, zijn zij inzetbaar voor alle werkzaamheden die zich voordoen. Zo kunnen zij indien gewenst, naast het draagwerk, bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden zelfstandig oppakken:

  • Het ontvangen van gasten op de locatie van de plechtigheid.
  • Het reserveren van parkeerplaatsen en zitplaatsen.
  • Het uitdelen van bidprentjes en laten rondgaan van de collecte.
  • Het bedienen van de geluidsinstallatie of foto-presentatie.
  • Spullen klaarzetten in de kerk of bij de laatste rustplaats.
  • Kaarten en linten netjes retourneren.

Kleding

De dragers van Ferentes zijn standaard gekleed in tweedelig zwart kostuum met wit overhemd. Daaroverheen dragen zij een overjas. U heeft de keuze uit een zwarte en grijze overjas. Verder is er keuze tussen het wel of niet dragen van hoeden en/of handschoenen. Op ons aanvraagformulier kunt u aangeven voor welke kleding u kiest.

Schouderen

Het verschilt per regio maar in de praktijk wordt er op begraafplaatsen regelmatig gebruik gemaakt van de rijdende baar. U huurt hiervoor 4 of 6 dragers in. De dragers van Ferentes dragen de overledene echter het liefst op de schouder. Met het schouderen wordt de echte toegevoegde waarde van dragers zichtbaar. Het geeft een extra stukje cachet aan de uitvaart. Voor het schouderen zijn minimaal 6 dragers nodig.

Mogen de dragers van Ferentes het visitekaartje van úw onderneming zijn? Kijk voor meer informatie op www.ferentes.info.